WAPENING voor scheurherstel

De wapening voor scheurherstel kunt u gebruiken voor het versterken en/of stabiliseren van bestaand metselwerk. Dit kunt u toepassen zonder dat er sloopwerk voor nodig is. In ons assortiment vindt u wapeningsstaven van diverse lengtes & diktes. Los, op rol of in een kant-en-klare scheurherstel set.

Wapening scheurherstel

Flexibele wapening op rol voor scheurherstel

De rechte wapeningsstaaf is uitermate geschikt voor rechte stukken in nieuw metselwerk. Met flexibele wapening op rol kunt u scheuren in oud metselwerk, rondom lateien en in hoeken van metselwerk repareren. 

Scheurherstel set met wapening

Naast losse wapening voor scheurherstel, ook wel spiraalankers genoemd, zijn er ook complete sets verkrijgbaar. Hier heb je naast wapening ook andere benodigdheden om scheuren in de muur te herstellen. 


Geschikt voor scheurherstel

 • De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies.
 • De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen.
 • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De ankermortel wordt in de voegen aangebracht met een mortelpistool voorzien van een brede spuitmond.
 • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen.
 • De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden.
 • Met de producten van WallProducts kunnen scheuren in muren op een eenvoudige en kostenbesparende manier worden gerepareerd.


Geschikt voor lateiherstel

 • Door de wapening op de juiste wijze aan te brengen kan in bestaand metselwerk een latei gemaakt worden.
 • Deze methode kan niet alleen worden gehanteerd bij het herstel van schades in het metselwerk boven kozijnen maar kan bovendien preventief worden gebruikt ter voorkoming van het doorbuigen van het metselwerk na het vervangen van kozijnen.
 • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De ankermortel wordt in de voegen aangebracht met een mortelpistool voorzien van een brede spuitmond.


Wapening voor efficiënt scheurherstel: verschillende materialen en aansluiting

Wapening is een belangrijk onderdeel van scheurherstel, omdat het helpt om de structuur van het beschadigde gebied te versterken en te stabiliseren. Er zijn verschillende soorten wapening die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke eisen van het project. Zo kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van staalwapening, gewapend beton of fiberglaswapening. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede aansluiting tussen de wapening en het omringende materiaal, om zo een maximale sterkte te garanderen. Bij scheurherstel is het ook van belang om rekening te houden met de oorzaak van de scheur, zodat deze kan worden aangepakt en voorkomen dat de scheur opnieuw optreedt.


DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

 • Al meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit.
 • Geen sloop- en herstelwerk; de bestaande stenen kunnen blijven zitten in de muren, zo ontstaat er geen kleurverschil tussen de stenen.
 • Beschadigde stenen in het metselwerk kunnen met restauratiemortel in de juiste kleur worden gerepareerd.
 • De ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen. Met andere woorden: de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn.
 • Voor een voeghoogte van 6-8 mm wordt een wapening van 4.5 mm diameter geadviseerd. Voor een voeghoogte van 8-10 mm een wapening van 6mm diameter. Voor een voeghoogte van 11-14 mm een wapening van 8 mm diameter. Voor een voeghoogte van 14-16 mm een wapening van 10 mm diameter.
 • De wapening is gemaakt van roestvast staal, zodat nieuwe schade door roestvorming uitgesloten wordt.


ADVIES

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot de verschillende wapeningen? Of heeft u een andere vraag omtrent ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op via info@wallproducts.nl of +31 (0)88 - 11 12 555!

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.