Spiraalankers plaatsen

Wilt u graag professioneel spiraalankers plaatsen? We helpen u graag stap voor stap met instructies voor het plaatsen van spiraalankers. Niet alleen in tekst maar ook met afbeeldingen en een instructievideo. Zo kunt u goed voorbereid spiraalankers plaatsen om scheuren in de muur te herstellen.

Benodigd gereedschap

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij het plaatsen van spiraalankers. Zorg dat u het volgende klaar hebt liggen:

Gebruik wapeningstaven voor scheurherstel bij rechte stukken metselwerk:

Wanneer u scheuren in hoeken of in oude metselwerken hebt worden de spiraalankers op rol aanbevolen:

Onze spiraalankers hebben verschillende diktes. Kies spiraalankers met de juiste dikte voor de geschikte voeghoogte. Neem dus de tijd en bekijk het aanbod spiraalankers hier: wapening voor scheurherstel.

Stappenplan spiraalankers plaatsen:

Stappenplan spiraalankers plaatsen

  1. De voegen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte uitslijpen; De maximale diepte bij een half-steens muur is ca 5 cm . Een steens dikke muur wordt ca 6-7  cm diep uitgeslepen. Resterende deeltjes en stof met water wegspoelen.
  2. Hierna de benodigde lengte  wapening meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een overspanning van meer dan 3 meter attendeert WallProducts u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 meter en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Na het uitharden van de ankermortel kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen. "Nat in Nat" situaties van de ankermortel met de voegmortel i.v.m. mogelijke uitbloei voorkomen!

INSTRUCTIEVIDEO over spiraalankers plaatsen


Meer informatie over spiraalankers plaatsen?

Na het bekijken van de instructievideo en het doornemen van het stappenplan nog steeds vragen? We helpen u graag met deskundig en persoonlijk advies. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina. Het is namelijk van groot belang dat u weet hoe de spiraalankers geplaatst moeten worden om de scheuren in de muur professioneel op te lossen.

Bekijk hier pagina's met meer informatie over spiraalankers

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.